2010. január 20., szerda
KÍNAI SÜLT TÉSZTA BROKKOLIVAL
Ez az étel legalább olyan finom mint amilyen gyorsan elkészül. Egyetlen titka van: azon frissiben meg kell enni...
KÍNAI SÜLT TÉSZTA BROKKOLIVAL
1 fej brokkoli
15 dkg kínai tojásos tészta
2 gerezd fokhagyma
1 kis lilahagyma( vagy egy csomó újhagyma)
ujjnyi reszelt gyömbér
1 kis chili
jó minőségű kínai szójaszósz (nem szabad rajta spórolni!)
osztrigaszósz
kevés barnacukor
pár ek. félédes sherry
1 tojás
olívaolaj
só
Nagyobb lábasban vizet forralok és 4 percig főzöm a tésztát. Közben a brokkolit is megpárolom, éppen hogy csak puhára. Egy serpenyőben olajat hevítek, megfuttatom benne a tört fokhagymát, chilit, kevés szójaszószt öntök hozzá és beleforgatom a tésztát. A tojást hirtelen megsütöm, fakanállal apróra szabdalom és ezt is a tésztához keverem. Egy másik serpenyőben megpirítom a gyömbért és a hagymát, majd egy ek. szójaszószt és 2 ek. osztrigaszószt teszek hozzá. Beleöntöm a bort, sózom, cukrozom, nyakon öntöm vele a brokkolit és egy percig együtt forralom.
A tányérba szedek egy kis tésztát és tetejére kanalazom a hagymás-ízes brokkolit.
2010. január 10., vasárnap
PADLIZSÁNOS-RICOTTÁS PENNE
PADLIZSÁNOS-RICOTTÁS PENNE
2 padlizsán
15 dkg penne
1 kis fej hagyma
3 ek. ricotta
2 ek. nagyon apróra vágott sült paprika
2 ek. szintén nagyon apróra vágott szárított paradicsom
1 friss paradicsom
kevés tejszín
kis csípős paprika ( Erős Pista, bocsássa meg az Ég)
olívaolaj
só,bors
nagyon kevés cukor
A padlizsánt felkockázom, besózom és egy éjszakára szűrőkanálba teszem. ( Locatelli bácsi így ajánlja úgyhogy ezt cselekedtem én is.) Másnap kevés olívaolajon puhára sütöm. A maradék olajon megpárolom a hagymát, hozzáteszem a meghámozott és kockákra vágott paradicsomot. Ugyanígy teszek a sült paprikával és a szárított paradicsommal. Ami eddig a serpenyőbe került azt jól megkeverem és kicsit lepirítom. Most teszem bele a ricottát, kis tejszínnel hígítom, sóval, borssal, leheletnyi csípőssel fűszerezem. Egészen pici cukrot teszek bele, én ugyanis nem szeretem ha a paradicsom savanykás ízét nagyon lehet érezni az ételben.
Az előre megfőzött tésztával és a sült padlizsánnal összeforgatom.
Kevés reszelt parmezánt szórok a tetejére.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)