2012. október 14., vasárnap

PULYKABURGER TEJSZÍNES SPENÓTTAL


A mai ebéd.

PULYKABURGER TEJSZÍNES SPENÓTTAL

1 kg friss spenót
60 dkg darált pulykacomb
2 gerezd fokhagyma
2 ek. balzsamecet
2 ek. worchestershire szósz
1 kk. cayenne bors
2 ek.olívaolaj
só, bors
2 ek. vaj
2 dl habtejszín
kecskekrémsajt
frissen reszelt parmezán
paradicsomkarikák

A darált húst összekeverem a nagyon finomra vágott fokhagymával, balzsamecettel, worchestershire szósszal és  1 ek.olívaolajjal.  Sózom, alaposan borsozom, cayenne borsot teszek bele. 1 órát pihentetem.
A spenótot megtisztítom,  jól megmosom és annyi vízzel amennyi a leveleken maradt,  pár perc alatt megfonnyasztom, lecsepegtetem.
1 evőkanál vajat serpenyőben felforrósítok, a spenótot átforgatom rajta és hozzáteszem a tejszínt.    Sózom, borsozom.  Csak egyet forralok rajta és máris kész.
A pulykahúsból 6 egyforma pogácsát készítek és 1 ek. vaj és 1 ek.olívaolaj keverékén megsütöm.
Egy kevés kecskesajtot teszek a tetejére, ezt megkoronázom egy karika paradicsommal és parmezánnal megszórom.

A tejszínes spenóttal és friss, ropogós  franciakenyérrel tálalom.