2013. április 28., vasárnap

SPÁRGÁS CÉZÁR SALÁTA



SPÁRGÁS CÉZÁR SALÁTA

1 fej római saláta
1/2 kg fehér spárga
4 db tojás
pár szelet bacon
1 szelet kenyér
parmezán forgács

Az öntethez:

1 tojás
1 dl olívaolaj
2 szardellafilé ( vagy szardellapaszta )
1 gerezd fokhagyma
pár csepp Worchestershire szósz
1 ek. citromlé
1 kk. dijoni mustár
só, bors

A spárgát megtisztítom, sós-cukros vízben 5 percig főzöm. A tojásokat óvatosan forrásban lévő vízbe teszem és szintén 5 percig főzöm, hideg vízzel azonnal lehűtöm. Ha így teszek, lágy marad a sárgája. A baconszeleteket ropogós-pirosra megsütöm, majd ugyanebben a serpenyőben megpirítom a felkockázott kenyeret.
Az öntethez az egész tojással alaposan  elkeverem a mustárt, majd eleinte cseppenként, később bátrabban  habverővel hozzákeverem az olajat. Tört fokhagymával, villával összetört szardellával, Worchestershire szósszal, citromlével, sóval-borssal ízesítem.

A salátaleveleket, spárgát, tojásokat és a bacont egy tálon csinosan elrendezem, az öntettel meglocsolom, pirított kenyérkockával, parmezán forgáccsal díszítem.

Egy pohár száraz fehérborral pompás tavaszi vacsora.

Nincsenek megjegyzések: