2015. július 29., szerda

MELANZANE PARMIGIANO



MELANZANE PARMIGIANO,

azaz parmezános rakott padlizsán.

4 db közepes padlizsán
1,5 kg érett paradicsom
3 gerezd fohhagyma
1 fej hagyma
1 csokor bazsalikom
3 nagy marék frissen reszelt jóféle parmezán ( ez kb. 30 dkg)
só, bors kevés chili, csipet cukor
házi zsemlemorzsa
olívaolaj


A padlizsánokat hosszában felszeletelem, besózom és kb. 1 órát állni hagyom. Papírtörlővel megtörölgetem és mindkét oldalát meggrillezem.
A paradicsomot leforrázom, meghámozom. Egy vastag aljú serpenyőbe kevés olívaolajat öntök, beledobom a fokhagymát és kicsit átforgatom, majd hozzáteszem a paradicsomot, oregánót, bazsalikomot, a félbevágott hagymát ( ezt a végén kidobom),  fűszerezem és sűrűre megfőzöm.
Egy közepes tűzálló tálat kivajazok, morzsával meghintem, kevés mártást kanalazok az aljára, majd egy réteg sült padlizsánt teszek bele. Ismét mártás következik, ezután gazdagom megszórom parmezánnal. Ezt a műveletet addig ismétlem ameddig a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére mártás kerül, ezt megszórom a maradék sajttal és zsemlemorzsával.

Pár csepp olívaolajjal meglocsolom, sütőben 180 fokon fél órát sütöm, ameddig aranysárga és ropogós nem lesz.

Langyosan a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések: