2015. július 30., csütörtök

PARADICSOMOS TÖKFŐZELÉK



PARADICSOMOS TÖKFŐZELÉK

2 kisebb zsenge spárgatök ( kb.60 dkg gyalult tök lett belőle )
1 fej hagyma
fél kg érett paradicsom
egy nagy csokor kapor
3 ek tejfol
1 ek vaj
pici cukor

kevés liszt

A hagymát nagyon apróra vágom és a vajon megfonnyasztom. Hozzáteszem a lehéjazott és darabolt paradicsomot és kicsit szétfőzöm. A tököt meghámozom, kimagozom és legyalulom ( lehet készen gyalultat is venni, viszont én reszelni nem szoktam mert úgy könnyen szétfő) és a paradicsomhoz teszem, megsózom, felöntöm annyi vízzel hogy épp ellepje és fedő alatt roppanósra főzöm.
Liszttel elkevert tejföllel behabarom, pici cukorral ízesítem és rengeteg vágott kaprot teszek bele.

Nagyon különleges, pikáns, hidegen is finom nyári főzelék.

Nincsenek megjegyzések: