2015. július 30., csütörtök

WASABIS LAZAC CARPACCIO


WASABIS LAZAC CARPACCIO

Csipetke járt nálam látogatóban a hétvégén. Egy gasztrobloggernek ugyebár nem tálalhat fel akármit az ember lánya. Némi töprengés után emellett a recept mellett döntöttem:

WASABIS LAZAC CARPACCIO

40 dkg sashimi minőségű lazacfilé

A páchoz:
1 ek olívaolaj
2 ek világos szójaszósz
1 ek rizsecet
2 ek lime lé
1 diónyi wasabi paszta

Díszítésnek újhagyma, snidling és szezámmag

A lazacot megmosom, az esetleges szálkákat eltávolítom belőle és éles késsel hajszálvékonyra felszeletelem. Egy tálon elrendezem, az öntettel meglocsolom, újhagymával, snidlinggel és szezámmaggal díszítem.

Fél órára a hűtőbe teszem.


Nincsenek megjegyzések: